bannerem

2012. július 16., hétfő

2.fejezet

Ugyanolyan nap volt, mint a többi szeptember elseje. Öten éltek egy hatalmas házban, de kész harcok dúltak, hogy elférjenek. A nyár ebből a részből szerencsésebb. Most a család minden tagja hajnali hatkor kelt. Elsőként mindenki próbálta megszerezni a maga kávéadagját. Majd egymásra nyitogattak a fürdőszobában. A két lány mérgezett egér módjára rohangált egymás szobái közt, hogy visszaszerezzék a saját, vagy elkérjék a másik cuccát. Majd csatlakozott hozzájuk a nagynénjük is, mert nem találta a kedvenc óriástáskáját. Zac a kocsiból szaladt vissza az aktatáskájáért, így szerencsésen összeütköztek még utoljára az ajtóban. A középső ikernek ekkor jutott eszébe, hogy a szobájában hagyta a sporttáskáját. Mikor végre a kocsiban ültek, már mindannyian késésben voltak.
Zac és Evelyn mentek az első kocsin, alig pár perccel indultak korábban, mint az ikrek. Eve kiszállt az óvodánál, majd a férfi kikerülte a főúti dugót és végigszáguldott az eldugott utcákból álló kerülőjén, hogy beérjen a vizitre. A másik autó Emmetté volt, hogy a hátsó úton tudjanak menni a középiskolához. Az ösvény az erdőn át vezetett, a sok esőzés miatt sima személyautóval többnyire járhatatlan, és alig pár méterrel a suli parkolója előtt kanyarodott vissza Forks főútjára. A Jeep könnyen megbirkózott a sáros csapásokkal, így legalább az első nap megúszták az elkésést. A parkoló viszont már tömve volt tanárokkal és diákokkal, valamint a kilencedikesek lerázhatatlan, aggodalmaskodó szüleivel.
Mindannyian elindultak a tornaterem felé. Még sok dolguk volt. Először Alice tűnt el mellőlük, mint DiákÖnkormányzat - i elnöknek még sok dolga volt az évnyitó megkezdése előtt. Aztán Emmett lépett le pár haverjával, hogy a lehető legjobb helyeket foglalják el. Bella pedig a maga ülőhelyét kereste a tanári karnak fenntartott széksorok közt. Nem nagyon fűlt a foga a dologhoz, hogy majdnem másfél órán át pedagógusok között legyen, de valamit valamiért. Amint meglátta, hogy egész a széléről Piccard edző telleget neki, némileg megkönnyebbülve sietett át a székek közt.
Pontban nyolc óra hét perckor az iskolai zenekar csitította el a túltelt tornaterem diákjait. Az igazgató belekezdett hosszú és unalmas tanévnyitó beszédébe. Bella már majdnem elszunyókált a tantestület sutyorgása közepette.
- ... Továbbá sajnálattal kell bejelentenem, hogy az iskola könyvtára az épület veszélyes állapota miatt idén már nem üzemel. Fel kell szólítanom diákjainkat és minden intézményi dolgozót, hogy a D szektor ezentúl nem látogatható! Amennyiben a tilalmat valaki megszegi, annak a saját élete veszélyeztetésén túl súlyos következményekkel kell számolnia!
- ... Most pedig következzen egy kis műsor tanulóinktól, majd a pódiumra várom Miss Alice McCarthy DiákÖnkormányzat - i elnököt az idei tanév fontosabb információival.
Az ikrek összenéztek egy pillanatra a tömegben, ahogy Bella már felállt és a csapatához igyekezett, mikor a zenekar belekezdett a himnuszba, az énekkar pedig ráfestett nekik. Csak ők értették, hogy mi volt belesűrítve abba a tizedmásodpercbe. Pár perc múlva felsorakoztak a szőnyegen. A szurkolócsapat jelenleg csak lányokból állt, az eddigi fiúik a múlt évben mind végeztek. Bella még sosem volt ennyire ideges. Most nem csak a csapatkapitány volt. Már magát Piccard edzőt is képviselte. Mielőtt elindult volna a zenéjük, segítségkérően kereste bátyját a tömegben.
Szinte megérezte, hogy merre lehet. Emmett azonnal felemelt hüvelykujjal rákacsintott. De legbelül idegesebb volt, mint a húgai együtt véve. Alice -t már látnia kellett öt métert zuhanni úgy, hogy a lány gyönyörűen pörgött a levegőben, mert nem tudta, hogy fél méterrel odébb került, mint ahogy el tudnák kapni. Nem akarta újra hallani azt az elképzelhetetlen fájdalommal telt sikítást, ahogy földet ért, szilánkosra törve a karját. Sosem fogja elfelejteni azt a képet, sohasem tudja majd kiverni a fejéből azt a hangot. Mint mikor közölték velük, hogy anya és apa meghalt.
Aprót rázott magán, hogy kiűzze a rémképeket. Meg akarta dicsérni húgait a munkájukért, de ahhoz látnia is kellene, hogy mit csinálnak.
A csapat már a piramisnál járt. Külső szemlélőként nem látott hibát a mozdulatokban, de biztos volt benne, hogy testvérei a legapróbbat is megtárgyalják később. Mindhárman utálták Forks - ot. De legalább megpróbálták a legjobbat kihozni az ittlétükből.
Elöntötte a megkönnyebbülés, amint vége volt a nyaktörő mutatványozásnak, de mellette büszkeség is volt benne. Az elsők közt volt, akik felálltak tapsolni. Emmett egy ritka példány ' Az ikrem tehetséges és nem irigylem ' fajtából.
Alice már a pódiumon is volt. A papírjai sorba rendezve előtte hevertek. Magához igazította a mikrofont.
- Köszönjük szépen a Walton iskola zenekarának, énekkarának és szurkolócsapatának előadásait! Az idei tanévünk fontos információi közül kezdjük a szünnapokkal. Az október 31. - től november negyedikéig tartó munkahéten lesz az őszi szünet. December 21. - e, szerdától január harmadika, keddig tartjuk a téli szünetet. Tavasszal április ötödikétől tizenegyedikéig, azaz csütörtöktől szerdáig pihenhetjük ki magunkat utoljára az év végi nagy hajrá előtt. Az első, második és harmadik évfolyamosoknak június tizenegytől tizenötig a D épület elvesztése miatt az érettségi vizsgák idejére, reggel nyolc órától délig kényszerszünet lett elrendelve. Azonban - nyomta meg Alice a szót, hogy elhallgattassa a kitörő üdvrivalgást - az ekkor elvesztett tanórákat minden első - , másod - és harmadéves diáknak kötelezően megtartják délután egy órától!
- Most pedig szemezgessünk a főbb tanévi események közül. Hamarosan szólítom a csoportvezető tanárokat, hogy ismertessék e heti programjaikat.
Alice lapozott a jegyzetei közt, miközben elnyomott egy ásítást. Majd folytatta : - Szeptember 22. - én nyitja meg kapuit a szavazófülke. Ekkortól szavazhattok A félév tanára címre. November elsején megrendezésre kerül a Halloween Party este héttől éjfélig. Várunk mindenkit szeretettel a borrrzongás éjszakájára. A szünetről visszatérve már szavazhattok is az idei Szívkirályra és királynőjére. Hagyományos karácsonyi bálunk december 20. - án lesz, este tíz óráig még leadhatjátok voksaitokat, azután kihirdetjük a királyi pár kilétét. A téli szünet után nem sok nyugalmat hagyunk a félévi hajrázásra : január tizenhatodikától szavazást indítunk a DiákÖnkormányzat képviselőiért. Csak rajtatok áll, hogy ki fogja képviselni a csoportotok érdekeit!
- Január 31. - én két voksolást is lezárunk. Így február harmadikán, az első félév utolsó napján kiderül, hogy kik az új iskolai képviselők. Valamint átadjuk A félév tanára díjat a nyertes pedagógusnak. Ugyanezen nap délután a nagygyűlésen a képviselők megválasztják a következő DiákÖnkormányzat - i elnököt.
A lány megköszörülte a torkát, hogy visszajöjjön a hangja. A tekintetét végig futtatta a tömegen. Nem figyelt külön - külön senkit, bátyja vigyorát mégis elkapta. Miközben folytatta a beszédét, visszamosolygott rá.
- Valentin - nap a Szívkirály és a Szívkirálynő napja. Nekik kell megszervezniük az ÁmorNyila programsorozatot. A kikötés egyszerű : Külön - külön minimum öt perces beszédet kell tartaniuk! Egyszerre nyolc párnak kell valamely latin táncot bemutatnia! A királyi párnak egész nap viselnie kell a fejdíszüket! És a legfontosabb, hogy a rendezvény nem gátolhatja a tanítást! Ezek után jön némi pihenés, az egyetlen dolgotok február 24. - től a második félév legjobb tanárának megtalálása lesz... Áprilistól leadhatjátok a jelentkezéseteket a május negyedikei DiákNap fellépő helyeire. Szeretettel várunk mindenkit, aki meg szeretné mutatni társainak a tehetségét vagy hajlandó megnevettetni egy egész iskolát!
- Ezennel szeretném felhívni tanáraink figyelmét, hogy a jobb tájékoztatási lehetőségek érdekében a Walton középiskola diákjainak szervezett nyári kirándulások és táborok, valamint az edzőtáborok időpontjait és programjait május 25. - ig feltétlenül adják le!
- Leginkább a végzősöket érinti, hogy az eddigi évekhez hasonlóan angol irodalom, történelem, matematika, spanyol nyelv és fakultációs tan sorrendben lesznek a vizsgák. Mint már említettem június tizenegyedikétől tizenötödikéig fog tartani az érettségi időszak. 23. - án reggel kilenc órakor lesz a ballagási ünnepély és diplomaosztó. 26. - án, kedden reggel nyolc órakor pedig az alsóbb évfolyamokat várja az iskola a tanévzárásra.
- Hű, igen, még szerettem volna elmondani, hogy aki még nem tette volna meg, az nagyon sürgősen vegye fel az órarendjét az E épület recepcióján. Valamint, mint már az igazgató úr is elmondta, a korábbi könyvtár, a D épület veszélyes állapota miatt le lett zárva. Az ideiglenes könyvtár a C épület hatos, hetes és nyolcas termeiben lett kialakítva.
- Az itt elhangzottak folyamatosan frissülő faliújságjainkon is ott lesznek. Most pedig kérném szépen a csoportvezető pedagógusainkat, hogy ismertessék e heti programjaikat!

3 megjegyzés:

Frida írta...

Hát Alice sem piskóta. XD
Jár a szája, mint a kacsának a segge. :D
De így szeretem. *.*
És jó lett. :)
Várom a következőt. Puszi. ♥

Vivienne Grey írta...

Sziia Nikki!

Ez a fejii is nagyoon tetszett. Imádtam :D Alice kis beszéde nem volt semmi, azt hiszem, hogy most is hozta a formáját. :DD Kíváncsian várom a folytatást (:

Puszii
Minie95

Vivienne Grey írta...

Sziia csajszi! Van egy kis meglepim a számodra a blogomon!

http://dallambanaszerelem.blogspot.hu/2012/08/ujabb-dij.html

Ui: Mikor jön a következő fejezet?

Millió puszii
Minie95